Maastot, vaellukset ja metsäkävelyt

Päivitetty 17 marras 2023 - Mira

Meillä pääset 1-3 tunnin maastoretkille. Retkeen voidaan sisällyttää eväät lisämaksusta. Maastoretkelle voi osallistua kerrallaan 2-4 henkilöä. Maastoretken voi tehdä ratsain, ohjasajaen tai taluttaen. Maastakäsin tehtäviä retkiä kutsumme metsäkävelyiksi.

Hinta- ja taitotasotiedot löytyvät hinnastosta.

Muista katsoa myös yleiset käytänteet Info -sivulta.

Ylös

Ratsastus- ja hevostaitotunnit

Päivitetty 17 marras 2023 - Mira

Meillä saat perehtyä ratsastuksen perusteisiin istuntapainotteisiilla pienryhmätunneilla, joilla hyödynnetään myös koulu- tai puomiharjoituksia tilanteen mukaan. Tunneilla on töissä myös muita kuin islanninhevosia. Istunta ja kehotietoisuus on aina kaiken ratsastuksen perusta ja näiltä tunneilta saat hyvät eväät istuntaan millä tasolla tahansa. Miran ohjaus perustuu CWC-periaatteiden mukaisesti mm. biomekaniikan, läsnäolotaitojen ja tunnetaitojen painotukseen.

Maastakäsittelyä, hevostaitoja ja mm. hevosen kouluttamista voit myös harjoitella tunnilla opastetusti. Meillä on myös erikseen Hevosta kuunnellen -tunnit, joissa tunnin sisältö koostuu siitä, että opetellaan kuuntelemaan mikä ko. hevoselle on parasta juuri tuossa hetkessä ja toimimaan sen mukaan.

Voit osallistua joko ns. vakiotunneille tai irtotunneille sopimuksen ja taitotasosi mukaan. Säännölliseen harrastaiseen suosittelemme vakiotuntia kausikortin kera. Meillä vakiotunnit pyörivät 3-5 päivänä viikossa.

Hinta- ja taitotasotiedot löytyvät hinnastosta. Ohjaajasta lisää tietoa löydät täältä.

Muista katsoa myös yleiset käytänteet Info -sivulta..

 

Ylös

Hevosavusteiset palvelut

Päivitetty 17 marras 2023 - Mira

Mitä HeLMi® on?

= Hevosavusteinen läsnäolon taito, Mindfulness

 

Mindfulnesstaitoja harjoittajamalla voit mm. kehittää

-stressinhallintataitoja
-tunnetaitoja
-aivojen toiminnan joustavuutta
-henkistä tasapainoa ja fyysistä terveyttä
-kokonaisuuksien hahmottamista

Näiden lisäksi läsnäoloharjoittelun on todettu mm. parantavan unta ja lisäävän havaintokykyä.

 

HeLMi®-ryhmät

Kaipaatko lempeämpää tapaa olla hevosten kanssa? Vai kaipaatko pientä hengähdystaukoa arjen kiireiden keskelle?

Hepovaarassa pyörivät jatkuvasti HeLMi®-ryhmät, jotka toteutetaan kahdeksan viikon kurssikokonaisuuksina. Ryhmässä työskentelemme kaksi tuntia (2h) kerrallaan noin kerran viikossa, minkä lisäksi pidämme yhteyttä lähitapaamisten välillä.

Kurssin sisältöön kuuluu Mindfulness- tietoutta ja materiaalia. Paljon harjoituksia hevosen kanssa ja ilman. Ratsastus ei ole pakollista, mutta sitäkin saatetaan kokeilla. HeLMi®-ryhmäkurssin pääpaino on tietoisen, hyväksyvän läsnäolon harjoittelussa hevosten avulla.

HeLMi®-ryhmän koko on 3-6 henkilöä. Ryhmiä aloitetaan sitä mukaa kun paikat täyttyvät.

Kurssin (8 viikkoa) hinta on 360 eur sis. alv. /290 € eläkeläiset, opiskelijat, työttömät

Varaa paikkasi itselle tai ryhmällesi!

 

HeLMi®-kurssit

Järjestämme lisäksi aika-ajoin tutustumiskursseja vaihtuvilla teemoilla. Voit kysyä ajankohtaisista kursseista suoraan Miralta tai seurata nettisivuilta ja FB:stä.

HeLMi®-ohjaukset

Pidän myös yksittäisiä tunteja hevosavusteisen läsnäoloharjoittelun teemalla. Tunneille mahtuu 1-4 henkilöä.Voit valita aiheeksi jonkin sinua askarruttavan teeman tai tulla vain pysähtymään ilman odotuksia. Kysy lisää!

 

Entä mitä on MinD® ja mikä hevosessa voimauttaa?

MinD - voimauttava hevostoiminta® on ryhmämenetelmä, jossa korostuvat mm. vuorovaikutus, mukava ilmapiiri, vertaisuus ja dialogisuus. Taustateoriana voimavarakeskeisyys. MinD-ryhmässä on lupa olla omanlaisensa, kokea niitä tunteita ja ajatuksia, mitkä ovat kussakin hetkessä tarpeen. Keskustelemme ja teemme harjoituksia hevosten kanssa ja ilman ryhmän tarpeiden mukaan. Hyödynnän toiminnassa myös Mindfulness -taustaani.

Hepovaaran hyvinvointitilalla käynnistyvät suljetut MinD-ryhmät sitä mukaa kun osallistujia on riittäväsit (2-4 henkilöä per ryhmä). Ryhmien toiminta on räätälöitävissä, mutta yleensä sitoudutaan tiettyyn määrään tapaamiskertoja (esim. 4-8 kertaa), minkä jälkeen sovimme yhdessä onko tarvetta jatkolle. Tyypillinen tapaamiskerran kesto on 2-4 h.

Tavoitteelliset yhmät soveltuvat kaikille, jotka kaipaavat tukea arjessa jaksamiseen, haluavat syventää itsetuntemustaan tai kaipaavat vaikkapa stressinlievitystä, tukea tunteiden käsittelyyn tai ehkä vain ympäristöä ja ryhmää, jossa voi olla täysin omanlaisensa. Toiminta on todistetusti tehokasta myös mm. työssäjaksamisen tukemiseen.

Mitä hevonen voi opettaa tänään minulle minusta?

Kysy aloittavista ryhmistä ja varaa oma paikkasi Miralta 050 4119466, hepovaara@gmail.com

Ylös

Heppakerhot

Päivitetty 01 tammi 2024 - Mira

Jos haluat oppia lisää mm. hevosten hoitamisesta, käsittelystä, liikutustavoista ja elekielestä ja tavoitteenasi on ehkä oma hoitohevonen tai ihan ikioma hevonen, heppakerho on maino vaihtoehto oppia uutta. Kerhossa syvennytään perusteellisesti kaikkeen mahdolliseen mitä tulee tietää hevosesta harrastatpa sitten tuntihevosten kanssa tai olet tuleva tai nykyinen hevosenomistaja. Järjestämme heppakerhoa sekä lapsille että aikuisille. Kerho järjestetään viiden kerran settinä, jolloin jokaisella kerralla on oma teemansa. Suositut heppakerhomme täyttyvät nopeasti, joten kun uusi ryhmä käynnistyy, kannattaa varata paikka pian.

Heppakerhojen hinnat löydät täältä.

Ylös

Hoitopalvelut ja Virtapiiri

Päivitetty 01 tammi 2024 - Mira

Kaipaatko rentoutumista tai omaa aikaa? Ehkä vahvistusta omalle polulle? Haluatko ehkä oppia hoitamaan itseäsi ja muita?

Virtapiiri on kerran kuussa sunnuntaina klo 14-17 kokoontuva avoin ryhmä henkisestä kasvusta kiinnostuneille. Toisinaan sovimme tapaamiselle myös teeman. Ei vaadita ennakkoilmoittautumista, mutta voit toki ilmoittaa tulostasi etukäteen jos haluat. Keskustellaan, meditoidaan, hoidetaan. Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Virtapiiristä luodaan aina facebook-tapahtuma, joten kannattaa seurailla myös siellä.

Järjestämme Advanced Reiki -kursseja I-tasolta III-tasolle, intuitiivisia energiahoitoja, Bach-kukkaterapiaa, meditaatio-, mindfulness- ja NLP-ohjausta. Voit tulla hoitoon tai kurssille itsenäisesti, kaverporukassa tai varata ohjelman vaikkapa työyhteisösi TYHY-päiväksi. Teemme myös etähoitoja, ihmisille, eläimille ja paikoille. Lue lisää täältä.

Ylös

Kummieläinpalvelu

Päivitetty 17 marraskuu 2023 - Mira

Etkö pääse fyysisesti tallille, mutta haluat kuitenkin pysyä kartalla lempieläimesi kuulumisista? Haluatko eläinkummiksi?

Vuodesta 2022 olemme tarjonneet asiakkaille digitaalista kummieläinpalvelua. Eli jos haluat saada ajankohtaisimmat sisäpiiritiedot eläinten elämästä, kuulumisista ja voinnista, voit halutessasi ryhtyä kummiksi. Kummieläinpalvelu on vastikkeellinen digitaalinen palvelu, joka perustuu joko kuukausittaiseen summaan tai könttäsummaan, josta saat kerran kuussa vastineeksi videotervehdyksen kummieläimeltäsi. Voit olla joko yhden tai useamman eläimen kummi. Kummeille on myös tulossa tarjolle eksklusiivisia henkilökohtaisia tapaamisia eläinten kanssa.

Hinta alk. 11€/kk.

 

Ylös

Hevoslomat ja hyvinvointiviikonloput

Päivitetty 17 marras 2023 - Mira

Oletko aina halunnut yökylään tallille? Vai ehkä hiljentymään ja viettämään kokonaisvaltaista lomaa eläinten pariin?

Hepovaarassa järjestetään hevoslomia, "working holiday" -tyylisiä ja retriittityylisiä päiviä ja viikonloppuja ympärivuotisesti. Lomiin kuuluu majoitus, hevos- ja hyvinvointipalvelut sopimuksen mukaan, ruokailut pääsääntöisesti omatoimisesti.

Lisätiedot tulevista lomista päivitetään Tapahtumat -sivulle ja someen. Voit myös kysyä haluamallesi ajankohdalle tarjousta omalle perheellesi tai ryhmällesi.

Hinta: alk. 100 €/hlö

Ylös

Kurssit

Päivitetty 07 kesä 2023 - Mira

Onko kurssimuotoinen oppiminen enemmän sinun juttusi?

Järjestämme mm. hevostaito– ja istuntakursseja asiantuntevien ohjaajien vetäminä. Vieraina kouluttajina meillä ovat kurssittaneet mm. Riia Sieppi, Katariina Alongi, Katariina Cozmei ja Noora Ehnqvist.

Järjestämme myös omia kursseja sekä hevosiin, että hyvinvointiin liittyen (esim. valjastus, maastakäsittely, istunta, hevosavusteinen läsnäolo, Reiki).

Lisätietoja tulevista kursseista löytyy kohdasta "Tapahtumat". Parhaiten pysyt ajantasalla seuraamalla meitä FB:ssä ja IG:ssä.

Ylös

Instagram Galleria

Hepovaara

Hepovaaran hyvinvointitila on pieni hevosmatkailutalli kauniissa Keski-Karjalassa.

Yhteystiedot

Hepovaaran hyvinvointitila

Osoite:Tiensivuntie 4, 82430 Puhos
Sijainti:Google Maps
Puhelin: +358 50 411 9466
E-mail:hepovaara@gmail.com

IBAN:OP Kitee FI36 5153 0420 1318 68
BIC:OKOYFIHH

Y-tunnus:2683818-6